Programma 2010-2014

10. Sport

BVD jeugd
Sport is goed voor de gezondheid. Sport is ook een uitlaatklep, een bron van energie, het is een plek om uit te blinken en ook nog eens goed voor sociale contacten. En bovenal: sport is leuk!
 
Met het huidige sportbeleid wil Beter voor Dordt, in samenspraak met de sportraad, zoveel mogelijk inwoners aan het sporten krijgen. Hiervoor zijn ook sportmogelijkheden en sportvoorzieningen in de wijken belangrijk. De verbinding tussen sport, wijken en scholen moet sterk zijn. Programma’s als ‘doe ff gezond’ en ‘natuurfit’ worden waar nodig ingezet. Beter voor Dordt daagt verenigingen uit voor de jeugd en jongeren gratis kennismakingsactiviteiten te organiseren. Ook ondersteunen wij talent en topsportontwikkeling en het aantrekken van sportevenementen.
Wij dagen verenigingen uit om voor de jeugd gratis kennismakings-activiteiten te organiseren.
Dordrecht heeft hoogwaardige sportaccommodaties, zoals de Sportboulevard die goed bereikbaar moeten zijn. Het is belangrijk dat er bij sportcomplexen ook voldoende parkeergelegenheid is; voor het Sportpark Stadspolders heeft BVD hiertoe al eerder een voorstel gedaan dat we graag uitgevoerd willen zien. Voldoende parkeergelegenheid bij sportcomplexen.
Sportverenigingen draaien voor een belangrijk deel op de inzet van vrijwilligers. Zij zijn onmisbaar en de ondersteuning van deze vrijwilligers door o.a. scholing/opleiding dient verder ontwikkeld te worden. Daarnaast is een blijk van waardering voor hun inzet (verstrekking van de vrijwilligerspas) gewenst. Blijk van waardering voor de inzet van vrijwilligers is gewenst.
ZWEMBADEN
BVD wantijbad
Het Wantijbad en De Dubbel moeten voor de lange termijn behouden blijven. Zwembad de Dubbel in Dubbeldam en het terrein van de IJsclub in Dubbeldam zijn voor ons zeker geen woningbouwlocatie. Het Wantijbad dient eveneens als voorziening behouden te blijven waarbij gekeken moet worden op welke duurzame wijze de gebruiksmogelijkheden verbeterd kunnen worden, bijvoorbeeld door een isolatiedek of het water te verwarmen.
Het Wantijbad en De Dubbel moeten voor de lange termijn behouden blijven.
FC DORDRECHT
Talent- en topsportontwikkeling zijn belangrijk, ook voor de breedtesport. Met betrekking tot het nieuwe voetbalstadion van FC Dordrecht verbieden Europese regels directe financiële steun. Dit is dan ook voor ons geen optie. Wel wil Beter voor Dordt FC Dordrecht faciliteren bij de ontwikkeling van een nieuw voetbalstadion door de omgeving van het nieuwe stadion aan te pakken. Inclusief parkeervoorziening, ten gunste van het gehele sportpark.

Geen directe financiële steun voor een nieuw stadion, wel faciliteren.