Nieuwsbrief

Nieuwsbrief: Beter Voor Dordt december 2015
18 december 2015

Na de raadsverkiezingen van maart 2014 zijn we weer vol nieuwe plannen aan de slag gegaan om onze stad nog beter en aantrekkelijker te maken. Intussen zijn we bijna halverwege deze raadsperiode en hebben we al weer veel mooie resultaten kunnen verwezenlijken.

Het feit dat we samen met Rotterdam genomineerd werden tot beste grote binnenstad van Nederland, is een enorme opsteker van de gezamenlijke inspanningen tussen gemeente, ondernemers en organisatoren van alle mooi evenementen. De opening van de nieuwe vestiging van Primark leidt tot veel nieuwe bezoekers en een levendig kernwinkelgebied. De resterende leegstand en het achterstallig onderhoud in onder andere de Voorstraat, gaan we komende jaren aanpakken.

Na koningsdag 2015 weet denk ik heel Nederland hoe mooi Dordrecht is en wat we allemaal te bieden hebben en in de Atlas van Nederlandse gemeente zien we dat ook terug in de waardering die wordt uitgesproken over Dordrecht als stad om te wonen. In enkele jaren zijn we gestegen van plaats 30 naar plaats 17, mede door alle investeringen in onze culturelea voorzieningen.De financiële tegenslag waarmee we nu geconfronteerd worden bij het Energiehuis en Tobe is fors en het vraagt enorme inspanningen om tot een gezonde exploitatie te komen van het Energiehuis. Samen met Kunstmin en Bibelot hebben we gewerkt aan een nieuw organisatiemodel dat de basis moet vormen tot een succesvol concept waarbinnen we nieuwe gebruikers en huurders aan het Energiehuis willen binden. Gezien de waardering van het gebouw, dat intussen ook op landelijke belangstelling kan rekenen, hebben we er vertrouwen in dat dit de komende jaren ook zal gaan lukken.In 2016 staat ons ondermeer de opening te wachten van de nieuwe bioscoop en de eerste zelfbouwwoningen in Stadswerven; kortom ook de tweede helft van deze raadsperiode liggen er nog genoeg uitdagingen voor ons klaar! Piet Sleeking, wethouder RO & Binnenstad

In deze Beter Voor Dordt nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

  • Bijna halverwege de periode
  • Vooruitblik
  • Spoorveiligheid en geluidsoverlast
  • Rinette Reynvaan: In 2016 horen en zien we weer heipalen!
  • Terugblik op een bijzonder jaar
  • Karin Lambrechts: Hulde aan de vrijwilligers
  • Dordt aan zet: Damplein
  • Hoe staat het met het hondenbeleid?
  • Windturbines op het Eiland van Dordt


Ook volgend jaar zijn wij BETER VOOR DORDT. Wij wensen u mooie kerstdagen en een fantastisch 2016!


> Lees hier de nieuwsbrief: december 2015


Meld u aan voor de Beter voor Dordt nieuwsbrief door ons deze e-mail te sturen.

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich afmelden via deze e-mail.