Nieuws & actualiteit

BETER VOOR DORDT, ook beter voor de Staart!
18 november 2017

Ook in 2017 wordt weer geïnvesteerd in het Dordtse wegennet. De Gemeente heeft gekozen als eerste te starten met de herinrichting van de Merwedestraat op De Staart. Binnenkort wordt de straat officieel weer in gebruik genomen. BETER VOOR DORDT is blij met deze nieuwe uitstraling en blijft daarbij aandacht houden voor de positie van de bewoners in deze wijk.

Via een facebook oproep, van één van de bewoners van de wijk, las BETER VOOR DORDT dat de aanpassingen aan de Prins Hendrikbrug niet goed waren uitgevoerd. Verbreding van het fietspad was ten koste gegaan van het voetpad en was hierdoor op sommige plaatsen niet breder dan 30 centimeter. Dit zorgde voor problemen nu voetgangers, op dit deel van de brug, verplicht op het fietspad moesten lopen. Vragen aan Wethouder Reynvaan hebben ertoe geleid dat er toezeggingen zijn gedaan, dat dit probleem eerdaags zal worden opgelost.


Verder vernamen wij dat de bewoners uit de Alblasstraat problemen hadden met de nieuw aangelegde uitrit Alblasstraat/Merwedestraat. De uitrit was te smal waardoor het voor de bewoners en het overige bestemmingsverkeer moeilijk was om deze uitrit te nemen zonder schade te veroorzaken.


BETER VOOR DORDT heeft ook deze situatie onder de aandacht gebracht hetgeen er toe geleid heeft dat deze uitrit eerdaags zal worden verbreed. Aanpassing van de uitrit zal naar verwachting vóór 6 december a.s. plaatsvinden.