Nieuws & actualiteit

BETER VOOR DORDT is een partij voor alle Dordtenaren
18 november 2017

Sinds de oprichting in 2005 heeft de fractie van BETER VOOR DORDT in de verschillende raadsperiodes laten zien dat we als lokale partij het verschil maken als lokale volksvertegenwoordigers. Tot 2010 in de oppositie en nu bijna 2 periodes als partij met 3 wethouders in het College.

Alle Dordtenaren, maar ook de ondernemers en bezoekers van onze mooie stad hebben kunnen ervaren dat het op veel fronten beter gaat met de stad. Er zijn veel noodzakelijke bezuinigingen geweest om de stad financieel gezond te houden maar er is ook gekozen te blijven investeren in de stad en dat werpt zijn vruchten af.


Als grootste politieke partij van Dordrecht en de regio liggen we altijd onder een vergrootglas. Dat is soms lastig. Wat bij een kleine fractie haast niet wordt opgemerkt, wordt bij BETER VOOR DORDT breed uitgemeten in de media. Gelukkig hebben we een stabiele kern en basis en keert de rust ook altijd weer terug zodat we ons kunnen blijven focussen op waar we voor zijn gekozen, namelijk onze rol als volksvertegenwoordigers, de kaders stellen en het controleren van het bestuur.


BETER VOOR DORDT is niet links of rechts te plaatsen, we zijn er voor ALLE Dordtenaren. Of mensen nu landelijk SP, PvdA, CDA, VVD, PVV of DENK stemmen. We zijn een pragmatische partij en kijken per onderwerp naar het Dordtse belang.


Ook in het nieuwe verkiezingsprogramma dat nu wordt geschreven zullen Dordtenaren, van landelijk links tot rechts, zich kunnen vinden. We maken ons sterk voor een schone en veilige stad met leefbare wijken en een bruisende binnenstad voor Dordtenaren, ondernemers en bezoekers. We concentreren ons niet alleen op de binnenstad, al is die van belang voor alle Dordtenaren. Ook in de wijken en in het buitengebied van ons eiland maken we ons sterk voor een schoon, veilig en leefbare omgeving. 


De BETER VOOR DORDT wethouders Sleeking, Reynvaan en Lambrechts voeren het politiek akkoord uit, daar staan heel veel zaken in waar de fractie zich als grootste partij goed in kan vinden. Onze wethouders zijn benaderbaar, aanspreekbaar, hebben hart voor de stad en zijn daardoor ook echte vertegenwoordigers van onze partij.


We bereiden ons op dit moment vol vertrouwen, met een flinke enthousiaste club mensen, voor op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. We hebben een breed georiënteerde achterban en kunnen veel mensen aanspreken die ons ondersteunen bij het schrijven van het nieuwe verkiezingsprogramma en het opzetten van een spetterende campagne. 


Na acht jaar oppositie en acht jaar coalitie zit BETER VOOR DORDT in de haarvaten van de samenleving. Onze kracht zit in het feit dat we altijd zeer benaderbaar zijn. We komen bij mensen thuis, bij verenigingen en zijn aanwezig bij bijeenkomsten van maatschappelijke organisaties en ondernemers.


Begin december gaat onze nieuwe website online, daar kan iedereen BETER VOOR DORDT volgen.


David Schalken-den Hartog
Fractievoorzitter BETER VOOR DORDT